Rick and Steve – the happiest gay couple in all the world

Rick and Steve -the happiest gay couple in all the world

Ved en tilfeldighet kom jeg over den kanadiske animasjonsserien Rick and Steve, som vises på NRK 3 tirsdager og søndager. Rick and Steve er ”the happiest gay couple in all the world” og bor i West Lahunga Beach, er hvor alle innbyggerne er homofile. Vi møter Rick, Steve, Dana, Kirsten, Chuck og Evan, og følger deres stereotypiske hverdag.

På mange måter er dette vemmelig komikk, nettopp fordi den berører alle våre fordommer. Homofili, rasisme, aids, abort og utagerende seksuell oppførsel er normen i West Lahunga Beach. De små lego-aktige figurene befinner seg i en leketøysverden. På jakt etter en sæd-donor, drar Dana og Kirsten til et offentlig toalett for å lete etter sæd. Det onaneres på skjermen, figurene tar narkotika og de snakker rett ut om de tingene vi ellers ikke tørr eller vil si. Med en smart og krass humor er Rick and Steve en mer voksen og drøyere utgave av South Park, og lykkes på alle måter. Sjelden har en tvserie klart å fange og berøre vår samtids fordommer på en så god måte. Den uskyldige og barnlige tilnærmingen til disse temaene gjør at man konstant føler seg på grensen av hva man kan og ikke kan spøke med. Men hvor fint er det vel ikke at dette blir sendt på TV?

-AUA1988